Twee Manieren om te Leven
© Matthias Media
De Keuze die we allemaal moeten maken
2
We hebben met z'n allen Gods gezag afgewezen,door ons eigen leven te leiden zonder Hem.
We slagen er echter niet in om onszelf, de maatschappij of de wereld onder controle te krijgen.


Vorige | Volgende
Wat de Bijbel zegt
"Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één; er is geen mens verstandig, er is geen mens die God zoekt. Allen hebben ze zich afgewend..."

Romeinen 3:10-12

De drieste waarheid is dat waar je ook maar kijkt, mannen en vrouwen vanaf het prille begin God de rug hebben toegekeerd door op eigen houtje, onafhankelijk en zelfstandig te leven

Daar maken we ons allemaal schuldig aan. We kunnen het niet hebben dat iemand - laat staan God - ons zegt wat we behoren te doen of hoe we moeten leven. Zo zijn we op heel veel manieren opstandig en rebels tegen Hem. We leven alsof Hij er niet is en doen onze eigen zin; of we leggen Zijn leefregels voor de samenleving in Zijn wereld gewoon naast ons neer; of we heffen een gebalde vuist richting hemel en zeggen dat Hij kan ophoepelen en ons maar met rust moet laten.

Hoe het ook zij, we zijn allemaal rebels, en weigeren te leven naar Gods wil. We verkiezen onze eigen zin te doen, en onze zaakjes zelf te regelen, zonder God. Dit is regelrechte opstand. Die eigenzinnige, eigengereide houding is nu net wat de Bijbel, Gods Boek, zonde noemt.

Het pijnlijke is: door God te verwerpen, maken we er niet alleen voor onszelf een potje van, maar ook in onze samenleving en in de wereld. Overal ter wereld is de mens vastberaden te doen waar hij zelf zin in heeft, en wat God wil aan zijn laars te lappen. We leven als mini-'goden', elk op onze eigen troon, wedijverend met elkaar. Het resultaat is tragisch.

Al het onrecht en lijden dat we rondom ons zien, valt uiteindelijk terug te voeren tot onze opstandige grondhouding tegenover God. Met z'n allen hebben we er een veschrikkelijke janboel van gemaaktWat is Gods antwoord op deze rebellie?